top of page
hve2.jpg

  HET LEDENKOOR

Het Helmonds Vocaal Ensemble bestond in 2018 25 jaar en stond tevens al 25 jaar onder de bezielende leiding van dirigent Jeroen Felix. Het is een kamerkoor dat ongeveer 20 leden telt. Leden komen niet alleen uit Helmond maar uit de wijde omgeving waaronder Eindhoven, Weert, Veghel, Uden en Nistelrode.

 

Het HVE zong verschillende Requiems, o.a. van Duruflé, Fauré, Pizzetti, De Morales en Rutter. Daarnaast zijn werken uitgevoerd van Buxtehude, Schütz, Tallis, Byrd, Willcocks en Clement. Ondanks de kleine bezetting deinst het koor niet terug voor een 10-stemmig werk zoals het Stabat Mater van Domenico Scarlatti.

 

Om de scholing van het koor te verbeteren, streeft het HVE ernaar om ieder seizoen aan een workshop deel te nemen. Zo vonden er eerder al workshops van The King’s Singers, het Nederlands Kamerkoor en Paul Phoenix (ex- King’s Singer) plaats. Deze workshops hebben niet alleen een zeer leerzaam effect, maar dragen in positieve zin bij aan de sfeer binnen het koor. Jaarlijks worden er ongeveer 6 concerten door het kamerkoor gegeven in Helmond en omstreken. 


Het komt regelmatig voor dat de dames (sopranen en alten) van het HVE onder de naam ‘Schola Cantorum van het Helmonds Vocaal Ensemble’ optreden. Er zijn in de afgelopen jaren prachtige koorwerken uitgevoerd door de Schola zoals A Ceremony of Carols van Benjamin Britten en het Stabat Mater van Giovanni Pergolesi. Ook zong de Schola de Nederlandse première van het Magnificat van Richard Toensing, een hedendaags werk met harpbegeleiding.

Het kamerkoor van het HVE heeft tevens het streven om eens per jaar samen te werken met een andere Helmondse club. Zo werden er al concerten gegeven in samenwerking met het Helmonds Kamerkoor en met een aantal blazers van het Helmonds Muziek Corps. 

shutterstock_715126675.jpg

Alten, tenoren & bassen 

gezocht!

Wij hebben momenteel een vacature voor 1 alt, 1 tenor en 2 bassen.

shutterstock_715126696.jpg

  ONZE LEDEN

tabu.jpg

Tabu Elstgeest

Sopraan

pasfoto.jpg

Boukje Hazeleger

Sopraan / voorzitter

alcesta.jpg

Alcesta Schel

Alt

pasfoto Piet(1).jpg

Piet van de Krogt

Tenor

fons.jpg

Fons Pennartz

Bas

portret Birgitta_edited.jpg

Birgitta de Jonge

Sopraan

IMG_20210815_102914_581.jpg

Kim van Goor

Mezzosopraan

DSC_9340 (2).JPG

Evelien Smits

Alt / secretaris

Ton_verkampen3.jpg

Ton Verkampen

Tenor

Afbeelding van Boukje Hazeleger.jpg

Paul Pelzer

Penningmeester

Sissy.jpg

Sissy Moolenaar

Sopraan

IMG_20210904_202504_046.jpg

Pernilla Stokmans

Alt

Willem-Jan.jpg

Willem-Jan Hanegraaf

Tenor

Wim.jpg

Wim Heezemans

Bas

Lotte.jpg

Lotte Romeijn

Sopraan

anke.jpg

Anke Verlijsdonk

Alt

TonvanHeijnsbergen_edited_edited.jpg

Ton van Heijnsbergen

Tenor

marien.jpg

Marien Klaui

Bas

© 2021 by Helmonds Vocaal Ensemble

bottom of page